Dutch Reviews · Reviews

Review: De Twaalf – Justin Cronin

 

Nadat de wereld bijna ten onder ging door een geheim medisch experiment, probeert een groep mensen te overleven tussen de besmette viralen. Onder leiding van Amy, die zelf ooit door het virus werd besmet, gaat de groep rond Peter en Alicia de strijd aan met vijandige kolonies. Hiervoor moeten ze infiltreren in twaalf kolonies verspreid over heel Amerika. Ze beseffen echter niet dat de spelregels zijn veranderd en dat een van hen een groot offer zal moeten brengen om te kunnen overwinnen.

Ongelooflijk enthousiast was ik toen ik De oversteek uitlas. Nog enthousiaster werd ik toen, geheel onverwacht, De Twaalf in mijn brievenbus zat. Na het lezen van het eerste deel had ik natuurlijk tamelijk hoge verwachtingen van het tweede deel.
En gelukkig, gelukkig, gelukkig heeft deel 2 mijn verwachtingen helemaal ingelost.

detwaalfDe Twaalf is het tweede deel in De Oversteek-trilogie en is het vervolg op De Oversteek (lees hier mijn De Oversteek-review). In het tweede deel verteld Justin Cronin ons het verhaal tijdens de eerste momenten dat het virus uitbrak. Tegelijk verteld hij ook hoe Peter, Alicia, Amy en de rest van de groep hun overlevingstocht verderzetten.
Je hoort meer verhalen uit het verleden van de personages. Hoe het komt dat zij zijn zoals zij zijn. Welke invloed zij gehad hebben op de situatie.

En overleven wordt het grootste doel voor bepaalde personages; voor sommigen is overleven zelfs het enige wat ze kunnen doen. Terwijl anderen denken dat ze haar nooit meer terug zullen zien, vecht zij voor haar leven.

Een van de elementen die ik super vond aan dit boek, was de manier waarop het eerste deel werd samengevat in het tweede deel. De Twaalf begint namelijk met een soort van bijbeltekst. Hierin werd dan het volledige eerste deel van de trilogie samengevat. Ondanks dat De Oversteek nog vers in mijn geheugen zat (lees: ik eindigde De Oversteek en begon in De Twaalf op dezelfde dag 😉 ) toen ik in De Twaalf begon, had deze bijbelachtige samenvatting zelfs voor mij nut. Het was handig om even op te frissen wat er in het boek gebeurde aan de hand van de compacte hoofdlijnen.

Nu kan ik alleen nog maar vol ongeduld wachten tot ik eindelijk genoeg centjes heb om deel 3: Stad van Spiegels te kunnen kopen.

Wat vinden jullie van de Oversteek-trilogie?

Veel liefs, Elke x

 

 

detwaalf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.